Hallitus 2020-2021 esittäytyy

Elina Anttila

"Hau! Tässä ovat sileäkarvaiset noutajat Sisu ja Jyry. Näiden poikien kanssa olemme pyörähtäneet näyttelykehissä, on tokoiltu ja harrastettu hyvän mielen nomea ja mejää. Useinmiten pojat muistavat minunkin mukanaolon treeneissä, vaikka viisaina flatteina varmasti osaisivat monet asiat ilman ohjaajaakin, ainakin omasta mielestään. Etelä-Savon Noutajakoirayhdistyksessä toimin hallituksessa sihteerinä. Haluamme toivottaa kaikille luppakorville aurinkoista kesää, iloisia treenihetkiä ja onnea kokeisiin!"

Suvi Makara

"Olen Suvi Makara ja nyt ensimmäistä kautta hallituksen sekä MEJÄ-toimikunnan jäsenenä. Asun Mikkelissä ja perheeseeni kuuluvat puoliso, pari poikaa ja puolitoistavuotias, musta labradorinnoutajauros Kamu. Kamun kanssa treenaillaan MEJÄn ja NOMEn parissa. Taipparit suoritettu ja kokemusta yhdestä mejä-kokeesta. Harrastus meillä vasta alussa ja tulevaisuus näyttää minkä lajin pariin suuntaudumme."

Jaana Santala

"Olen Santalan Jaana, Etelä-Savon noutajakoirayhdistyksen hallituksen varajäsen. Työskentelen informaatikkona Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa/Mikkelin yliopistokeskuksessa. Minulla on 3-vuotias labradorinnoutajauros Otto (Siniharjun Constit On Monet). Meillä on ollut koiria yli 25 vuotta, mutta Otto on minun ensimmäinen puhdasrotuinen noutajani. Harrastamme Oton kanssa mejäilyä, rallytokoa ja noseworkia."

Päivi Sajaniemi

"Olen ensimmäistä kautta Etelä-Savon noutajayhdistyksen hallituksessa ja NOME-toimikunnan puheenjohtajana. Tavoitteenani on olla osana aktiivista yhdistystä, johon liittyy lisää aktiivisia harrastajia ja toimijoita. Yhdistyksen runkona ja meitä uusia jäseniä toimintaan luotsaamassa on kokeneita, viisaita ja rautaisia noutajayhdistysaktiiveja. Ensimmäinen koira, beagle, asteli elämääni vasta puolisoni mukana. Sen kanssa jänistä talvisessa metsässä jäljittäessäni opin, että jänis on viekas eläin ja lumessa tarpominen raskasta. Seuraava koira, näyttelylinjainen kultainen noutaja Donna, johdatteli 100 % luotettavana lapsemme läpi varhaislapsuuden ja sai meidät kaikki rakastumaan lähtemättömästi noutajien rotuominaisuuksiin. Metsästyskoiraa Donnasta ei puolisoni harmiksi tullut. Sille riistan perässä laukkaamisen sijasta parasta elämässä oli olla osa perhettä. Sille oli myös täydellisen selvää, että lasten lemmikkikaniin, eikä sen sukulaisiin kosketa. Ei vaikka kanin sukulaiset olisivat kuolleita. Vuonna 2002 puolisoni hankki ensimmäisen käyttölinjaisen labradorin, joten ensi vuonna minulle tulee 20 vuotta avustajan roolissa toimimista. Koiran ohjaajan urani alkoi kolme vuotta sitten saatuani ohjattavakseni puolisoni koe-uralta poistaman, voittajaluokassa kilpailevan koiran. Yhteiselle kisaurallemme ei asetettu suuria odotuksia ja saatoin ohjata koiraa kokeissa vailla huolen häivää. Silti havaitsin, että ohjaaminen näyttää sivusta seurattuna paljon helpommalta kuin se todellisuudessa on. Elämäntilanne salli oman pennun hankkimisen kesällä 2019. Waterfowler Jessie eli Isa, avasi tullessaan aivan uuden todellisuuden. Sillehän saa/pitää opettaa ihan kaikki! Valtavasti asioita. Miten helposti aloittelevana koiran kouluttajana tekee jotakin väärin. Miten helposti koira oppii - myös väärät asiat.

Ehkä ei silti kannata puristaa itseään kurkusta, sillä vaikeaa on olla täydellinen. Kannattaisi jopa kokeiden jännityksessä muistaa se tärkein elämänohje: ”Nauti hetkestä”. Nopeasti ne hetket, päivät ja lopulta vuodet hujahtavat. Muistuttelin tuota tärkeää ohjetta itselleni myös viime kesän taippareissa odottaessani SEURAAVA-huutoa hellepäivänä, loputtomalta tuntuvan ajan, suoalueen kuumuudessa, paarmojen ja itikoiden ympäröimänä.

Oikeastaan onnistuinkin nauttimaan, että sain olla siinä. Yhdessä, oman koirani kanssa <3. Onhan se totta. Koira on ihmisen paras ystävä. Ihania hetkiä teille kaikille ystävienne kanssa!"

Tanja Luukkanen

"Olen Tanja Luukkanen Savonlinnasta. Koirani on käyttölinjainen labradorinnoutaja, jonka kanssa kilpailen avoimessa luokassa Working Testissä (WT) ja Nome-B:ssä. Käymme käytännön metsällä harvakseltaan, toivottavasti jatkossa enemmän suoritettuani juuri metsästäjätutkinnon. Olen suorittanut vuonna 2007 Suomen Eläinkoulutuskeskuksen perusopinnot ja saanut kipinän koirien kouluttamiseen positiivisin keinoin. Vuonna 2008 ja 2009 meille muutti novascotiannoutajat, joiden kanssa treenailin myös TOKOa, PK-hakua ja MEJÄä. Pääsin itse n. 10 vuotta sitten tutustumaan ja ihastumaan käyttölinjaisen labradorinnoutajan työskentelyyn Etelä-Savon noutajakoirayhdistyksen kautta ja haluan tarjota saman kokemuksen muille! Jos kaipaat noutajasi kanssa treenivinkkiä tai haluat tulla tutustumaan lajeihin (Nome-B/WT) Savonlinnassa, voit ottaa yhteyttä minuun 050 5924724 tai tanjaluukk@gmail.com."

Taru Laurila

"Olen Taru Laurila, 23-vuotias noutajakoiraharrastaja ja toimin Etelä-Savon Noutajissa hallituksen varajäsenenä ja vastuualueeseeni kuuluu nettisivujen päivitys. Sijaintina toimii lähinnä Pohjois-Kymenlaakso tai Viron Tartto, mutta satunnaisesti liikuskelemme myös muualla. Matkoilla mukana ovat tollerini: 3-vuotias Jymy (Ketunpesän Aimo Astronautti) ja 10 kuukauden ikäinen Jemma (Sienna-Red Supreme Girl). Harrastamme rodunomaisia lajeja, tokoa, mejää ja käymme näyttelyissä. Liikkuva elämäntyyli omalta osaltaan rajoittaa harrastustoimintaa hiukan, mutta kuten tapoihini kuuluu, olen monessa mukana ja aina innokkaasti vastaanottamassa uusia ihmisiä harrastusten pariin. Moikataan, kun tavataan! �� Koiramaisia juttujamme voi seurata instagramissa tililllä @ryhmahau_3."

Minna Mustaparta

"Olen Minna Mustaparta ja minulla on tällä erää kaksi labradorinnoutajaa. Koira vanhus Viivi on 12 vuotta. Ja nuorempi tapaus Viima on 1,5 vuotta. Koirien kanssa on tullut harrastettua metsästystä, sekä Mejä ja Nome juttuja. Meillä oli jo lapsuuden kodissa
labradorinnoutaja. Ja minulla itselläni on näitä luppia ollut kolme. Meillä on ollut myös novascotinnoutaja. Minä olen ollut mukana Etelä-Savon noutajakoirayhdistyksen toiminnassa vuosina 2008-2013 ja sitten taas uudelleen 2019 alkaen. Välissä asuimme muualla ja pienten lasten
kanssa harrastaminen oli hyvin vähäistä.
Yhdistyksessä olen toiminut hallituksen jäsenenä, jäsensihteerinä ja peruskoulutustoimikunnan vetäjänä, sekä
tiedotusvastaavana. Yhdistyksen toiminnan kautta olen tutustunut mukaviin tyyppeihin ja päässyt oppimaan paljon uutta.

Sanna Ovaskainen

"Jäsensihteeri ja hallituksen- ja nome-toimikunnan jäsen. Harrastan lbn Lilan kanssa nomea ja rally-tokoa. Käydään joka syksy lintumetsällä."